Uniformer

Hvordan skal uniformen være på 17. mai?

Hovedkorps:
Svart bukse, hvit skjorte, slips, jakke, svarte sokker og svarte sko.
Hatt og hvite hansker. Hatt deles ut (før morgenrunden) og samles inn (etter ettermiddagsrunden) på skolen på 17. mai.

Aspirant & Junior-gutter:
Svart uniformsbukse, rød korpsgenser, svarte sokker og svarte sko.
Båtlue og hvite hansker.
Tips: Dersom det blir kjølig kan man ha en ulltrøye/tynn genser under korpsgenseren.

Aspirant & Junior-jenter:
Hvit & rød duskekjole og hudfarget strømpebukse.
Hatt, støvletter og hvite hansker.
Tips: Dersom det blir kjølig kan man ha 2 strømpebukser og en hvit (ull)trøye/genser under kjolen. Skulle det være noe som mangler, kan det sikkert fikses under riggingen på skolen 16. mai.

Uniform: Plassering av stjerner/snor

Duskejenter:
Stjerne festes midt på, øverst på forstykket (midt i mellom de øverste knappene), med en tagg opp. For juniorjenter skal stjerne nr. 2 festes separat ca. 0.5 cm under den første (målt fra tagg til tagg).

Bukser til hovedkorps, juniorer og aspiranter: 
Vi har i reglementet skrevet at det ikke er lov å klippe. Men vi ser at noen kan få en veldig lang oppleggskant, som gjør at vi likevel kanskje må klippe noe. Dette skal ikke gjøres uten at det er avklart med uniformskomiteen på forhånd. NB! Om du MÅ klippe skal oppleggskanten IKKE være under 12 cm! Klippekanten SKAL kastes over med maskinsøm før buksa så legges opp for hånd. 

Jakker, gensere og kjoler:
Emblem med logo skal festes på venstre erme, 6 cm ned fra søm mot erme (målt til overkant av emblem), midt på. Sy innpå det sorte på merket og bruk sort sytråd, bytt til rød tråd når flagget skal sys fast. 

Jakker til hovedkorps - medaljeanheng (se bilde nedenfor):
Stjerner skal sys på medaljeanheng slik at radene ligge vannrette når jakka er på. Første rad skal ligge ca. 1 cm nedenfor skulderklaff (se bilde på baksiden for eksempel). Et tips er å feste en tapebit på anhenget mens det henger på jakka før man knepper det av for å sy, da er det lettere å få til vannrett linje.

Det er plass til 4 stjerner etter hverandre på en rad. Påfølgende rader skal ligge med en avstand ca. 0.5 cm til raden over (målt fra tagg til tagg).
Stjernene sys på fra musikantens venstre skulder, med en tagg opp. Stjernene skal festes på medaljeanhenget med en farge som matcher fargen på jakka/anhenget.

Medaljeanhenget hører til jakka. Når jakke byttes inn i en annen størrelse må derfor medaljeanhenget følge med. Ta av alle medaljer og stjerner slik at anhenget kan vaskes ved behov.

Jakker til hovedkorps - snor (se bilde nedenfor):
Snor bæres på høyre side, under skulderklaff, rundt knapp nr. 2 ovenfra, som vist på bilde på baksiden. 
Søk
Driftes av Styreportalen AS