SKA-Frika seminar 10. og 11. nov

Som det står på aktivitetsplanen for høsten er det SKA-Frikaseminar 10 .og 11. November.

Deltagere er hovedkorps og juniorer (2.årsaspiranter).

Sted:

Rosenborg skole (hele helgen)
Tid:
Lørdag 10. november, Oppmøte kl. 10.00 avslutning kl. 16.00
Søndag 11. november, oppmøte 10.45, spilleklar kl. 11.00! Konsert kl. 16.00

Dette er et prosjekt vi gjør sammen med Steindal Skolekorps.


Lørdag blir det gruppeøvelser, og søndag øver alle felles.

Alt skal læres uten noter (gehørspilling), så notestativ er ikke nødvendig. Ta med instrument, innesko og drikkeflaske.

Det må være vokse tilstede på Rosenborg skole hele tiden. Det er derfor satt opp vakter. Hvis det ikke passer finner dere selv en erstatter.
Noen av vaktene har spesielle oppgaver. Utover dette skal vaktene bistå der det er behov. Steindal stiller også med vakter.

Lørdag 10 – 16: Siri Rufsvoll og Kristin Marken
Søndag 1030 – 15: Foreldre til Vilde Ellevog Hernes og Lill Ingeborg Lysholm
Søndag 15-16 Foreldre Kristian Iversen og Kathrine Austerslått (selge billetter)
Søndag Rydde etter konserten: Foreldre  Kristian Iversen,  Kathrine Austerslått, Sara Johansen og Eirin Skarpnes

På konserten betaler alle voksne (over 18 år) 100 kr i inngangsbillett. (for å dekke inn noe av utgiftene denne helga)På konserten ønsker Ska-frika at alle kler seg i Ska- klær. (se beskrivelse under)

SKA-klær:
”Klesstilen ble til da de britiske ska-bandene på starten av 80-tallet, viste gjennom å la seg inspirere av den jamaicanske musikken, også en solidaritet med de fargede afroamerikanske musikerne og deres rasekamp. Dette lot de komme til uttrykk gjennom klesstil også alle plagg i svart og hvitt. Dette ble et symbol på solidaritet mellom de hvite og svarte. I tillegg var det vanlig å ha litt for små klær, litt for korte og trange bukser, trang skjorte, smalt og kort svart skinnslips, og gjerne en eller annen liten hatt. Med de trange klærne viste de frem at de ikke hadde mye penger og sidestile seg på den måten med de undertrykte og fattige grupperingene av fargede folk rundt om i verden.”

Kort og godt skal SKA-klær helst være svarte og hvite + rødt (hatt, røde bånd etc.). Guttene kan ha svart dressbukse, mens jentene kan bruke skjørt, kjole, tights etc. Guttene kan ha hvit skjorte, mens jentene står mer fritt til å velge hva de vil kle seg med. Slips, hatt (six-pence), armbånd, bukseseler og andre effekter kan også brukes. Svarte sko er felles for alle. Typisk for SKA er også sjakkruter, så om noen har klesplagg eller effekter med dette er det flott!

Dette sier Ska-frika om seg selv:

Vi er et skaband bestående av 10 ungdommer fra Malvik og Stjørdal i Trøndelag.
Vi er en glad gjeng som hovedsakelig spiller glad skamusikk på dialekt. Vår visjon med å spille er å spre glede til folket som kommer på konsertene våre ved å fyre av glad, egenlaget, fartsfylt skamusikk på trøndersk, og ved å levere et energisk og hoppende sceneshow.
Det er på scenen vi trives best, og det er alltid stas med publikum, så ta deg gjerne turen om du skulle befinne deg i nærheten en dag vi spiller!

Dette sier litt om hva barna får være med på denne helga!

Vel møtt!

 
Kommentarer